Groter college was nodig om recht te doen aan de verkiezingsuitslag

Foto: Wikimedia

Het aantal wethouders is in Zaanstad in deze nieuwe bestuursperiode van 5,1 naar 6,8 fte gegaan ‘om tot een goede afspiegeling van de verkiezingsuitslag te komen’ en vanwege het feit dat uiteindelijk zes partijen een coalitie moesten vormen om tot een meerderheid te komen.

Dat antwoordt het college op vragen die Jos Kerkhoven stelde namens de fractie van Democratisch Zaanstad. ‘Daarnaast hebben wij in ons coalitieprogramma de ontwikkeling geschetst van een Zaanstad dat de komende jaren zal groeien van 155.000 inwoners naar 200.000, met bijbehorende grootstedelijke opgaven op het gebied van onder andere de stedelijke verdichting, de duurzaamheidstransitie en de oplopende zorgkosten. Deze opgaven vragen om een bestuur met focus en ambitie,’ aldus het college.

Wij zijn van mening dat een aantal grote opgaven in de versnelling kan komen, deze zijn weerspiegeld in de ambities van ons coalitieakkoord. Versnelling brengen in dergelijke complexe opgaven vraagt om voldoende capaciteit en kwaliteit in een nieuw college. Bovendien willen wij als nieuw college meer de interactie met de stad zoeken met als begin de gesprekken met de stad in de eerste 150 dagen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen