Volgende fase verkoop woningen aan het Twiske gaat in zonder groen bouwlicht

Foto: Provise Vastgoedmarketing

De gemeente Oostzaan waarschuwt woningzoekenden nog steeds om voorzichtig te zijn bij de aankoop van woningen in het project Wonen aan het Twiske fase 3 van gebiedsontwikkelaar Kalliste.

Die verkoop ging op 12 juli van start, maar er is nog steeds geen toestemming voor de bouw van de huizen. De gemeenteraad heeft Kalliste onder meer opgedragen om te streven naar vier sociale huurwoningen (met een huur van maximaal 710,68 per maand) en vier sociale koopwoningen (onder een kwart miljoen euro) of vier vrije sector huurwoningen. Daar heeft projectontwikkelaar Kalliste nog niet aan voldaan.

Oostzaan is hierover nog met Kalliste in gesprek en daarnaast is de planologische procedure nog niet gestart en voldoet het bouwplan niet aan de provinciale regelgeving. Dat betekent dat ook de provincie nog niet met het plan heeft ingestemd en dat op dit moment niet duidelijk is of er daadwerkelijk gebouwd kan worden. Dat voorbehoud maakt de website van het bedrijf echter niet. Op de feestelijke start van de verkoop van de 27 geplande huizen kwamen volgens Kalliste circa 1200 belangstellenden af.

Om in deze fase toch al met de start van de verkoop te beginnen geeft in de ogen van de gemeente risico’s, zeker ook voor potentiële kopers,’ waarschuwt de gemeente Oostzaan. Een publicatie op de gemeentelijke Facebookpagina leverde in juli een stroom van reacties op, waarin het woord ‘bizar’ de boventoon voerde. Er is in de situatie echter nog geen verandering gekomen.

Voorafgaand aan de start van de verkoop heeft de gemeente Oostzaan Kalliste schriftelijk gewezen op deze situatie en de ontwikkelaar verantwoordelijk gesteld voor ‘tijdige en juiste informatie op dit punt aan potentiële kopers’.

Gesprekken

Op de Facebookpagina die aan fase 3 gewijd is schrijft Kalliste dat parallel aan het verkooptraject van de woningen gesprekken worden gevoerd met de gemeente Oostzaan en met de provincie over de wijziging van het bestemmingsplan en dat die ‘constructief’ verlopen. ‘Wij onderschrijven de recente berichtgeving van de gemeente Oostzaan hieromtrent.’

De door ons gepresenteerde planning is hierop afgestemd en is vergelijkbaar met de trajecten die doorlopen zijn bij de ontwikkeling en verkoop van fase 1 respectievelijk fase 2. De te sluiten koop- en aannemingsovereenkomsten zijn voorzien van de gebruikelijke voorbehouden ten aanzien van het verkrijgen van de vergunning voor de realisatie van de woningen.

Kalliste bouwde al vrije sectorwoningen in de eerdere fases van Wonen aan het Twiske. Op het kaartje de locatie van fase 3.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen