GroenLinks niet van plan deelnemers aan te dragen voor het ‘gesprek met de stad’

Foto: Pixabay

GroenLinks is niet van plan om het college een lijst te sturen met Zaanse organisaties die door het college ‘over het hoofd zijn gezien’ bij het versturen van uitnodigingen voor de bijeenkomsten in het kader van 150 dagen – gesprek met de stad. Jullie wilden dit zo graag dus dan voer je het ook maar zelf uit, ademt een schrijven van fractievoorzitter Paul Laport aan de leden van het college.

Op de eerste bijeenkomst en tot nu toe enige bijeenkomst in Taets zag GroenLinks dat er veel mensen waren, maar ook dat ‘er erg veel partners over het hoofd zijn gezien’. ‘Op de later bekend geworden lijst van genodigden/relaties zagen we, bijvoorbeeld, geen enkele Zaanse natuur- en milieuorganisatie.’

Toch een voorzet

Daarnaast ontbraken bijvoorbeeld, zo schrijft Laport in een voorzet richting de ‘afzonderlijke suggesties’ die hij niet van plan was te doen, ‘de Zaanse Fietsersbond, diverse belangenverenigingen, sportclubs, kleine culturele organisaties en evenementenorganisatoren, organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid, diverse Zaanse ondernemers en smaakmakers, enzovoort, enzovoort.’

Wel hadden ’talloze’ landelijke organisaties zoals de NS, volleybalbond Nevobo, voetbalclub AZ, twee ministeries, de Hogeschool van Amsterdam en het Havenbedrijf Amsterdam een invitatie voor de avond in Taets ontvangen, memoreert Laport. Het is duidelijk niet wat hij zich ervan had voorgesteld.

‘Gewone’ inwoners

Laport stelt voor dat de gemeentelijke ambtenaren die zich met de kwestie bezighouden eens een kijkje nemen op de website van het Zaans Natuur en Milieu Overleg (ZNMO), waar al ’een hele verzameling’ Zaanse organisaties te vinden is. ‘Verder zijn wij van mening dat de uitnodiging zo breed mogelijk moet worden uitgezet en ook via diverse media moet worden gedeeld, zodat ook ‘gewone inwoners’ die graag willen meedenken over de toekomst van de stad zich welkom voelen op volgende bijeenkomsten,’ aldus Laport.

Het ‘gesprek met de stad’ krijgt na de zomer een vervolg met vier thema- en meerdere wijkbijeenkomsten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen