College trapt op 17 juli de tournee ‘150 dagen in gesprek met de stad’ af

Foto: Google Street Vieuw

De zeven wethouders van Zaanstad stellen zich op 17 juli in Taets op het Hembrugterrein in Zaandam voor aan de inwoners en trappen hun 150 dagen in gesprek met de stad af, waarin het college de burgers, ondernemers en organisaties opzoekt.

Het nieuwe college bestaat naast burgemeester Jan Hamming uit de wethouders Gerard Ram en Hans Krieger van de VVD, Songül Mutluer (PvdA), Natasja Groothuismink (Rosa), Sanna Munnikendam (D66), Gerard Slegers (CDA) en Rita Noordzij (CU). Zij willen tijdens de 150 dagen-tour met de kiezers van gedachten wisselen over de opgaves waar de gemeente voor staat.

Dan gaat het over zaken als de verwachte bevolkingsgroei – van ruim 155.000 naar 200.000 inwoners – en de gevolgen daarvan voor wonen en werk, over de weg naar klimaatneutraliteit, het aantrekken van meer toeristen en dan niet alleen naar de Zaanse Schans, over zorg en over een inclusieve samenleving. En wat de Zaankanter verder nog aan wil kaarten.

Funda Müjde

De bijeenkomst op dinsdag 17 juli in Taets wordt geleid door cabaretière, columniste en presentatrice Funda Müjde. Zij zal de wethouders interviewen, maar vooral zorgen dat de zaal de kans krijgt om vragen te stellen en een open gesprek aan te gaan met het college. Na de zomervakantie volgen nog vier themabijeenkomsten en meerdere wijkbijeenkomsten.

De bijeenkomst in Taets begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur. Wie erbij wil zijn kan zich opgeven via het e-mailadres [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen