Ribbelstrook in voetgangerstunnel medio september helemaal klaar

Foto: Pixabay

De gemeente verwacht dat de blindengeleidestrook in de tunnel onder de Provincialeweg bij NS-station Zaandijk Zaanse Schans medio september ook aan de oostkant klaar zal zijn.

De ribbelstrook houdt nu ergens in het midden van de tunnel op, omdat daar het beheer van de voetgangersvoorziening overgaat van ProRail op de gemeente. ‘Wij wachten met het uitvoeren van onze werkzaamheden totdat ProRail klaar is. Die heeft onder andere de vloer en de muur bewerkt. Zij geven aan direct na het reces hun werkzaamheden te gaan afronden,’ zo heeft de gemeente geantwoord op vragen van de Partij voor Ouderen en Veiligheid.

‘Onbevredigend’

Wij starten nu het proces op om een aannemer te gaan inzetten om de geleidelijn af te maken naar de kant van de Zaanse Schans.’ Fractievoorzitter Harrie van de Laan geeft aan dit antwoord ‘onbevredigend’ te vinden en het onderwerp na het zomerreces te zullen agenderen voor het Zaanstad Beraad, waar onderwerpen worden besproken ter voorbereiding op een – mogelijke – behandeling in de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen