Raad van State buigt zich over bestemmingsplan voor de Fortuinlocatie

Foto: Pixabay

De bezwaren van de Belangenvereniging Huiseigenaren Harpstraat Zaandijk tegen de bouwplannen van de gemeente en hockeyvereniging De Kraaien op de Fortuinlocatie zijn in behandeling genomen door de afdeling Bestuursrecht van de Raad van State. Daarmee is de volgende stap in het moeizame proces begonnen.

De door bewoners aangespannen procedure is erop gericht het nieuwe bestemmingsplan dat de bouw van een hockeycomplex mogelijk maakt van tafel te krijgen. Overleg met zowel de gemeente als De Kraaien heeft niet tot de gewenste resultaten geleid.

Overigens stellen wij ons op het standpunt dat er nog steeds mogelijkheden zijn om tot de door ons gewenste overeenkomst te komen. Als dat binnen afzienbare termijn gebeurt, zijn wij vanzelfsprekend bereid ons beroep bij de Raad van State in te trekken,’ staat in de laaste Fortuinbrief van de belangenvereniging.

Zandopslag

Alle voorbereidingswerkzaamheden op het stuk natuur aan de Fortuinweg zijn inmiddels op last van de voorzieningenrechter opgeschort. Dat betekent dat er voorlopig geen bomen worden gekapt. Het open middenterrein zal nu worden gebruikt voor de tijdelijke opslag van de rond 1600 kubieke meter zand die vrij zal komen bij de (onderhouds)werkzaamheden aan de Guisweg, Dr. Jan Mulderstraat en de Fortuinweg.

Dat zand dat onder de wegen vandaan komt wordt later op een nog te bepalen plek hergebruikt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen