SP zit vol vragen over mogelijke bebouwing van voetbalvelden Blauw-Wit

Foto: Facebook / CVV Blauw-Wit Wormerveer

De Socialistische Partij vraagt het college om uitleg over mogelijk ‘vergevorderde woningbouwplannen’ op het complex van voetbalvereniging Blauw-Wit in West-Knollendam. De club weet van niets, maar nu ligt er opeens wel een kaart waarop projectontwikkelaar De Nijs – van het nabijgelegen Brokkingterrein – de huizen alvast heeft ingetekend. Op een eerder kaartje (onder) ontbraken ze nog:

Blauw-Wit is rond een halve eeuw op het complex gevestigd en hoewel er eerder over woningbouw gesproken is, werd dat nooit zo concreet als nu het geval lijkt te zijn. Het betreffende kaartje werd eind juni aan raadsleden getoond tijdens ‘een expeditie’ in het kader van MAAK. Zaanstad Noord en belandde aldus in Dagblad Zaanstreek. Was het bestuur van voetbalclub Blauw-Wit ook expliciet uitgenodigd voor deze rondleiding, wil Roland van Braam nu namens de SP weten. En wie nog meer (niet)?

Van Braam onderkent dat het kaartje voor iedereen die het wist te vinden te zien was, maar vraagt zich wel af of het de bedoeling was dat het via een projectontwikkelaar bij Blauw-Wit terecht zou komen. En wat het college van deze gang van zaken vindt.

In een ver verleden zijn er plannen geweest voor Sportpark Karnemelksepolder in West-Knollendam. Blauw -Wit en Saenden spraken in 2013/2014 de intentie uit om als twee aparte verenigingen verder te gaan op één sportpark. Zijn die plannen nog steeds van toepassing?

Velden Esdoornlaan ‘mudjevol’

Een aantal jaren geleden fuseerde de Wormerveerse voetbalclub QSC met WFC en verhuisde van de sportvelden nabij het Guisveld naar het complex aan de Esdoornlaan. Dat zit volgens Van Braam ‘mudjevol’. Naar welke locatie wil de gemeente Zaanstad de – groeiende – voetbalvereniging Blauw- Wit verplaatsen? Is daar al over gesproken? En hoe ver zijn die bouwplannen eigenlijk?

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen