Goedkoopste woning in Brokking aan de Zaan gaat 350.000 euro kosten

De woningen in Het Arsenaal liggen allemaal aan het water.
Foto: Brokking aan de Zaan

Het bouwproject Brokking aan de Zaan zal de gemiddelde woningprijs in Wormerveer een flinke snok geven: de prijzen van de nieuwe woningen lopen uiteen van (vanaf-prijzen) 350.000 tot 675.000 euro. De eerste gaan 26 mei in de verkoop.

De woningen komen te liggen aan de Noorddijk in West-Knollendam, met een weids uitzicht over de Zaan en de Schaalsmeerpolder. Het station van Wormerveer ligt op tien minuten fietsen, evenals het winkelgebied in de Zaanbocht en het marktplein.

Het project bestaat uit vier deelgebieden: Het Arsenaal (op de foto boven dit artikel), De Tuinen (impressies hieronder, het deelplan is nog in ontwikkeling), Sluiswoningen en Nieuw Zaans Peil. Het Arsenaal is geënt op de robuuste Zaanse industriële architectuur. Alle woningen liggen er aan het water, net als veel industriële complexen in Zaanstad.

 

De Tuinen wordt de groene tegenhanger van Het Arsenaal. Ze worden in ‘eigentijds Zaanse stijl’ gebouwd, geïnspireerd op de Zaanse houten schuren. De woningen liggen op ruime kavels en grenzen voor een deel aan het water. Het zijn afwisselend twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen.

De Sluiswoningen en de woningen in De Pijl zullen later in verkoop gaan. Binnenkort volgt daar meer informatie over.

Reacties