Verplaatsing markt Zaandam tijdens bouw woontoren weer ter discussie

Foto: Pixabay

De verhuizing van de warenmarkt van de Rozengracht naar de Vinkenstraat gedurende de – omstreden en door bezwaarmakers bij de Raad van State aangevochten – bouw van de Rozengrachttoren staat weer ter discussie. De vergunning die daarvoor was verleend is ingetrokken.

Bewoners van wooncomplex Vinkenkwartier waren het niet eens met de verplaatsing van de markt, omdat daardoor anderhalf jaar lang op donder- en zaterdagen hun samen met de woningen aangekochte parkeerplekken onbereikbaar zouden worden en zij dus ‘vast’ zouden komen te zitten. Volgens de gemeente is nu gebleken dat de bouwplaats op de Rozengracht minder groot hoeft te worden dan voorzien, zodat de markt mogelijk op de vertrouwde stek kan blijven.

Onderzoek

Dat laatste wordt nu in overleg met de marktkooplieden onderzocht. Daar is voldoende tijd voor omdat de bouw van de 54 meter hoge woontoren in elk geval nog niet dit jaar van start gaat.

Afgelopen weekeinde bleek tijdens de omleiding van het busvervoer wegens een volleybalevenement op de Rozengracht dat een afgesloten Vinkenstraat problemen geeft. De heringerichte Westzijde is een stuk smaller dan voorheen, waardoor bijvoorbeeld de kruising met de Stationsstraat een lastig te nemen horde geworden is waar verkeersregelaars moesten worden ingezet. Bovendien kunnen bussen elkaar op de Westzijde niet meer passeren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen