Rijkswaterstaat belooft lekken in viaduct A8 nog dit jaar aan te pakken

Foto: Google Street View

β€˜De lekkende voegen in de Coenbruggen in de snelweg A8 worden nog dit jaar gedicht,’ meldt NH Nieuws op gezag van een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De bloemenzaak onder het viaduct heeft bij regen al jaren last van wateroverlast door kieren in het kunstwerk. Volgens Rijkswaterstaat is er een nieuwe procedure waardoor die snel gerepareerd kunnen worden. In de komende weken komt er een inspectie om de omvang van het probleem duidelijk te maken.

Onderzoek EenVandaag en NH Nieuws

Onderzoek door EenVandaag en NH Nieuws bracht afgelopen april aan het licht dat tientallen bruggen en viaducten in Noord-Holland door achterstallig onderhoud dusdanig ernstige gebreken vertonen dat er een onacceptabel risico bestaat op instorten. Ook de Coenbruggen verkeren in een deplorabele conditie, bleek uit hun inventarisatie. Die werd mogelijk nadat de nieuwsorganisaties inzage kregen in ruim 200 inspectierapporten van Rijkswaterstaat na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

Vragen

De gemeenteraad en het college van Zaanstad hebben sindsdien meerdere malen aan de bel getrokken. Onlangs stelden de fracties van de SP, VVD en PvdA wederom vragen aan het college over de bouwkundige staat van de Coenbrug, naar aanleiding van het bericht dat de verbouwing van de AH-supermarkt onder de A8 in Koog aan de Zaan moest worden stilgelegd vanwege de slechte staat van het viaduct. Het college moet de antwoorden weer van Rijkswaterstaat krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen