Of de bus komt blijft voorlopig een vraagteken

Foto: Wikimedia

De buschauffeurs die zijn aangesloten bij de FNV gaan in het weekeinde en ook komende week door met staken. Leden van het CNV rijden morgen en overmorgen wel, maar leggen het werk maandag opnieuw neer, hoewel ze dan wel in de de ochtend- en middagspits achter het stuur kruipen.

De bussen met chauffeurs van het CNV rijden volgende week alleen ’s ochtends tussen 6:00 en 10:00 uur en ’s middags tussen 15:00 en 19:00 uur rijden. Het betekent dat reizigers hoe dan ook niet kunnen niet kunnen vertrouwen op de dienstregeling: het blijft afwachten wanneer er een bus komt.

Werkgevers woest

De werkgevers zijn woest: ‘Het publiek wordt hier helemaal gek van’, zei voorzitter Fred Kagie van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV). ‘Wij begrijpen hier niets van. Het is nu echt volstrekt onduidelijk waar de reiziger aan toe is.’

Afgelopen week lag het busvervoer al drie werkdagen nagenoeg stil. Volgens de vakbonden heeft 80 tot 85 procent van de chauffeurs op woensdag, donderdag en vandaag het werk neergelegd. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, een verlaging van de werkdruk en meer pauzes. Het gaat in totaal om 12.000 chauffeurs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen