Bijstandsgerechtigden krijgen een gezicht voor de gemeente

Foto: Pixabay

De gemeente heeft dit jaar zo’n 400 bijstandsgerechtigden gesproken over hun persoonlijke situatie en over de mogelijkheden om aan het werk te gaan.

Met de aanpak Op weg naar werk of meedoen wil de gemeente het aantal uitkeringen terugdringen en daarmee ook het tekort op het budget dat voor bijstand beschikbaar is. In twee jaar tijd wil de gemeente alle bijstandsgerechtigden gesproken hebben.

Kleine uitstroom

Tot nu toe is drie procent van de mensen met wie contact is gelegd aan het werk gegaan (twaalf personen) en van vier procent (zeventien inwoners) bleek de uitkering niet terecht te zijn: zij ontvingen een te hoog bedrag of bleken er geen recht (meer) op te hebben. Dat heeft tot de nodige aanpassingen geleid.

Alle bijstandsgerechtigden worden de komende twee jaar ook uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst bij participatiebedrijf Werkom, doorverwezen naar het Sociaal Wijkteam in hun buurt of begeleid door een casemanager. Als werken niet direct een optie is worden alternatieven gezocht als leerwerktrajecten, cursussen of vrijwilligerswerk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen