Ontwikkelaar Oostzijderpark baalt van dure inpandige parkeerplaatsen

Foto: LAP Landscape & Urban design

Laurens De Coninck van Timpaan, de ontwikkelaar die samen met Ontwikkeladviseur bv de nieuwe, duurzame woonwijk Oostzijderpark laat bouwen, vindt het ‘een gemiste kans’ dat de combinatie verplicht wordt enkele honderden dure inpandige parkeerplekken te realiseren.

Vanwege de ligging bij station Kogerveld en de intentie om rond dat station veel mensen te huisvesten, vindt hij het ‘jammer dat niet meer is ingezet op de nieuwe deeleconomie, waarbij meer bewoners van gezamenlijke auto’s gebruik maken’. ‘Dan zijn veel minder dure parkeerplaatsen nodig,’ zegt hij in een artikel op de website van de Metropoolregio Amsterdam.

In het Oostzijderpark worden 380 woningen gebouwd, waarvan de helft koophuizen, 20 procent sociale huur en 30 procent duurdere huurwoningen. Het aandeel sociale huur ligt wat lager omdat in de omgeving al veel sociale huurwoningen zijn. Het geheel wordt een mix van woningen met tuinen en appartementen.

De Coninck hoopt dat in september 2019 met de bouw kan worden begonnen en dat het Oostzijderpark rond 2025 klaar is.

Station

Volgens gebiedsmanager Marie-Louise Sanders van de gemeente is Zaanstad met het verrijzen van de nieuwe wijk een warm pleibezorger voor uitbreiding van het station. Zij zegt te hopen dat ProRail meer prioriteit gaat geven aan het stationnetje: ‘We hebben al een paar gesprekken met ProRail gehad. Kogerveld staat bij hen nog niet bovenaan het lijstje om aan te pakken, maar we proberen daar verandering in te brengen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen