PVV en Denk tegen landelijke intocht Sinterklaas op de Zaanse Schans

Foto: Twitter

De PVV en Denk hebben tijdens de besloten raadsvergadering waarin de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaanstad werd besproken tegen dat voorstel gestemd. De gemeente zet er zes ton voor opzij, zo bleek vandaag, maar hoopt dat geld deels via sponsoren terug te krijgen.

De PVV wil niet buigen voor mogelijke beslissingen die de NTR over het uiterlijk van de Pieten zou kunnen nemen en stemde daarom tegen; Denk is een warm pleitbezorger van het verdwijnen van de zwarte knechten van Sinterklaas.

Hoe de tv-Pieten er dit jaar uit gaan zien wordt pas in het traditionele Sinterklaasjournaal bekendgemaakt. Er is wel overleg over met de gemeente, zoals dat gebruikelijk is. De intocht is al jaren niet meer het zorgeloze kinderfeest van weleer, maar eerder een politieke manifestatie. Dit jaar had zich in eerste instantie geen enkele gemeente gemeld voor de organisatie van de intocht, maar na een brandbrief van de NTR aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters liep het volgens de omroep storm.

 

Reacties

0