Landelijke intocht Sinterklaas op de Zaanse Schans

Foto: PxHere

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Zaanstad, op en rond de Zaanse Schans. Op zaterdag 17 november varen de Goedheiligman en zijn Pieten Zaanstad binnen.

Burgemeester Jan Hamming verwelkomt hen in Zaandijk. Daarna begeeft de Sint zich te paard naar de Zaanse Schans. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht, met Dieuwertje Blok als presentatrice.

Trots

Hamming is trots dat de keuze van Sinterklaas dit jaar op Zaanstad is gevallen: ‘De Zaanse Schans met zijn historische molens, ambachtelijke werkplaatsen en typisch Zaanse houten huizen laat jaarlijks miljoenen bezoekers kennismaken met de Zaanse geschiedenis. We zijn ongelooflijk blij dat Sinterklaas dit oer-Hollandse decor aan de Zaan nu heeft uitgekozen voor de landelijke intocht.’

Politie

Ook de politie Zaanstreek is in haar nopjes: ‘U kunt zich misschien voorstellen dat dit een drukke periode zal zijn voor de politie. Vanaf heden zullen er al voorbereidingen getroffen gaan worden voor het binnenhalen van deze kindervriend. Wij als politie vinden het een uitdaging en een voorrecht dat Sinterklaas voor de Zaanstreek heeft gekozen,’ meldt de Facebookpagina.

 

Reacties