POV voorziet straten vol ontsierende rolcontainers in Saendelft

Foto: Wikipedia

De POV vraagt het college of dat zich realiseert dat straks in Saendelft op heel veel adressen ontsierende kliko’s voor de woningen zullen staan omdat er elders op eigen grond geen plek voor is. Waarom kunnen de bestaande ondergrondse verzamelcontainers niet blijven om dit te voorkomen?

In het Grondstoffenplan uit april vorig jaar staat dat waar het mogelijk is de bewoners van laagbouw een gft-, een papier- en een plasticcontainer krijgen. Het restafval moet naar ondergrondse verzamelcontainers worden gebracht. Waar rolcontainers niet bij de huizen kunnen worden neergezet zouden voor de vier afvalsoorten op centrale punten in de buurt ondergrondse verzamelcontainers komen.

Drie bakken per adres

Maar in Saendelft mogen die verzamelcontainers straks alleen nog gebruikt worden voor restafval en per adres komen er drie kliko’s voor de andere drie categorieën afval. De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil dat graag nog eens helder uitgelegd zien voordat de nieuwe methode van afvalscheiding van start gaat in de grote woonwijk.

Is het college voornemens de protesten uit de buurt serieus te nemen en samen met de bewoners te gaan kijken naar een ‘betere’ oplossing?’ wil raadslid Jaap Keijser weten. En zo nee, waarom dan niet?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen