Bewoners Saendelft zonder plek voor kliko’s krijgen een maatwerkoplossing

Foto: Still uit de video van de gemeente over de nieuwe werkwijze

Er is een gemeentelijke reactie gekomen op het rumoer dat de afgelopen week in Zaanse (social) media ontstond over de nieuwe manier van afvalinzameling. ‘De gemeente is zich ervan bewust dat de gevolgen voor inwoners van Saendelft groot zijn,’ staat ter geruststelling in een mededeling op de gemeentelijke website.

Alle commotie en de start van een petitie – met al ruim 1600 handtekeningen – en de Facebookpagina Geen Afvalbakken in de Tuinen van Zaanstad met al meer dan 1700 leden hebben er inmiddels wel toe geleid dat voor bewoners van Saendelft die geen achterom en geen voortuin hebben per gezin naar de beste oplossing zal worden gezocht.

https://twitter.com/Godinvandechaos/status/996307727889596417

Saendelft, Rooswijk en Krommenie krijgen als eerste te maken met de nieuwe werkwijze. In Saendelft maken bewoners nu alleen gebruik van ondergrondse containers en scheiden ze geen gft-afval aan huis. Straks staan in elke tuin twee afvalbakken: één voor plastic, drinkpakken en blik en één voor gft. De meeste bewoners hebben daar niet juichend op gereageerd.

Voor papier worden in de wijk wel ondergrondse containers aangelegd, terwijl in andere delen van Zaanstad ook daarvoor een afvalbak wordt afgeleverd of al op het erf staat. Dat zijn er dan dus drie.

Verkeersveiligheid en verloedering

Bewoners van Saendelft maken zich ook zorgen over de verkeersveiligheid en de verloedering van de wijk. Over deze onderwerpen belooft de gemeente eveneens in gesprek te gaan met de bewoners achter Geen Afvalbakken in de Tuinen van Zaanstad.

Voor vandaag en op 23 mei zijn er inloopbijeenkomsten gepland in Saendelft, waar ook die bewonersgroep aanwezig is.

 

Reacties

article
15149
Voor Saendelvers zonder achterom of voortuin wordt per gezin een kliko-oplossing gezocht
Er is een gemeentelijke reactie gekomen op het rumoer dat de afgelopen week in Zaanse
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/15149/bewoners-saendelft-zonder-plek-klikos-krijgen-maatwerkoplossing/
2018-05-15T16:06:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/05/15160426/containers.png
Actueel