Terug bij af in de discussie over de vestigingsplek van de cruiseterminal?

Foto: PxHere

Het was vorig jaar nog ‘de beste plek’ voor de nieuwe terminal voor zeecruisepassagiers, zo zei ook toenmalig wethouder Dennis Straat van Zaanstad: de Coenhaven in Amsterdam. Nu komt het nieuwe college in de hoofdstad op dat besluit terug en moet er gekeken worden naar een andere locatie langs het Noordzeekanaal.

Dat schrijft Het Parool vandaag in een stuk over maatregelen om Amsterdam minder druk te maken – ofwel het massatoerisme uit het stadscentrum te weren. De bouw van de nieuwe passagiershaven in het Westelijk Havengebied zou volgens de beoogde coatitiegenoten GroenLinks, D66, PvdA en SP niet alleen de woningbouwopgave dwars zitten maar ook de toeristenstroom niet afdoende spreiden.

 

In overleg met omringende gemeenten’ wordt straks gezocht naar een alternatieve locatie voor de nieuwe terminal, aldus Het Parool. Waarmee de Achtersluispolder – waar toch ook grootschalige woningbouw voorzien is – weer in beeld lijkt te komen. Daar was een mogelijke aanlegplek voor de zeereuzen ingetekend bij Pakhuis de Vrede.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen