GroenLinks bezorgd over De Groote Weiver: wil ZVH daar gaan bouwen?

Foto: Google / De Groote Weiver

GroenLinks-voorman Paul Laport heeft ‘via verschillende bronnen’ vernomen dat ZVH woningbouwplannen heeft voor het voormalige PWN-terrein tussen de Vaartdijk, de Krommeniërweg en de Industrieweg in Wormerveer. Hij vraagt nu aan het college wat er waar is van die verhalen.

Laport heeft gehoord dat de woningcorporatie ‘op termijn’ verschillende gebouwen wil slopen en er huizen wil bouwen. De fractie van GroenLinks maakt zich daar zorgen over, omdat dierdoor belangrijke functies uit het noorden van de gemeente verdwijnen: in het gebouw REM-eiland zorgfuncties zoals behandelcentrum Heliomare, een ergotherapeut, een logopedist en een fysiotherapiepraktijk en De Groote Weiver vervult ‘een zeer belangrijke culturele functie’.

Gemeentelijke erkenning

Daarnaast doet De Groote Weiver dienst als kringloopwinkel, repaircafé en ontmoetingsplek voor de buurt. Het belang van het activiteitencentrum wordt overigens ook door de gemeente erkend: het werd eerder dit jaar toegevoegd aan de culturele basisstructuur van Zaanstad, wat onder meer een structurele gemeentelijke subsidie garandeert.

Laport wil nu een duidelijk antwoord op de vraag of De Groote Weiver en de zorgverleners hun huisvesting dreigen kwijt te raken en zo ja, of er dan al alternatieve locaties bekend zijn. ‘Het is immers belangrijk dat de functies van De Groote Weiver en de zorginstellingen gewaarborgd blijven,’ schrijft hij aan B & W.

Cultuurcluster

GroenLinks is voorstander van de bouw van het Cultuurcluster in Zaandam, maar tegelijkertijd van spreiding van culturele instellingen door de hele gemeente. Het mogelijk op de toch staan van De Groote Weiver zou, zo valt te verwachten, de weerstand in het noorden tegen het cultuurverzamelgebouw naast het station in Zaandam alleen maar aanwakkeren.

Reacties

article
15171
GroenLinks stelt vragen over plannen ZVH met voormalig PWN-terrein in Wormerveer
GroenLinks-voorman Paul Laport heeft ‘via verschillende bronnen’ vernomen dat ZVH woningbouwplannen heeft voor het voormalige
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/15171/groenlinks-bezorgd-groote-weiver-wil-zvh-daar-gaan-bouwen/
2018-05-16T09:15:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/05/16090950/groote-weiver.png
Actueel