Verkenner Arjen Gerritsen gaat verder als informateur

Arjen Gerritsen blijft nog even bezig in Zaanstad.
Foto: Wikipedia

De VVD-fractie heeft verkenner Arjen Gerritsen gevraagd om als informateur door te gaan richting de vorming van een nieuwe coalitie.

Vier jaar geleden waren er nog twee informateurs, Boele Staal en Patrick Poelmann, die adviseerden om D66 en de PvdA het voortouw te laten nemen in de tweede fase van het informatieproces. Destijds werd ‘een breed draagvlak voor voortzetting van de hoofdlijnen van het beleid van de afgelopen jaren’ gezien, wat ook nu weer het geval is bij de oude en beoogde nieuwe coalitiepartners VVD, PvdA, D66 en het CDA, die in elk geval lijken te worden aangevuld met GroenLinks.

Na de ZOG Rosa of POV?

Nu de VVD de grootste partij is geworden ziet het politieke landschap er nieu wezenlijk anders uit, omdat na de ZOG in 2014 opnieuw een beroep moet worden gedaan op een lokale partij om aan een raadsmeerderheid te komen. Rosa en de Partij voor Ouderen en Veiligheid zijn politieke opponenten, maar maken nu beide kans op een wethouder.

Het is dat proces dat Gerritsen, samen met VVD-fractievoorzitter Gerard Ram, in goede banen moet leiden.

Nieuwe posities bepalen

Samenwerking tussen partijen die niet eerder met elkaar in een college hebben gezeten,’ is dus net als vier jaar geleden de grootste uitdaging. ‘De partijen moeten hun nieuwe posities bepalen’, schreven Staal en Poelmann en dat is ook nu weer het geval. Die twee informateurs gaven toen aan dat zoiets tijd mocht kosten. Over dat laatste laat Ram zich niet uit.

Reacties

article
13975
VVD vraagt Arjen Gerritsen als informateur door te gaan richting vorming nieuwe coalitie
De VVD-fractie heeft verkenner Arjen Gerritsen gevraagd om als informateur door te gaan richting de
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/13975/verkenner-arjen-gerritsen-gaat-als-informateur/
2018-04-15T13:59:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/04/15135814/Arjen-Gerritsen-2.jpg
Actueel