Op naar Roze Zaterdag 2025 met vernieling gaybra in Zaandam

Foto: X / Pieter K. de V.

De aanloop naar Roze Zaterdag 2025 in Zaanstad is begonnen met het beschadigen van de pas vernieuwde gaybra in Zaandam. Nog geen week nadat wethouder Gerard Slegers afgelopen zaterdag het stokje – in de vorm van een sleutel – overnam van Groningen, wordt al duidelijk dat Zaanstad verre van verdraagzaam is tegenover de lhbtiqa+-gemeenschap.

‘We hebben de hele dag genoten van een feestelijke Roze Zaterdag in Groningen. Veel dank aan Groningen voor de geweldige organisatie en de gastvrije ontvangst. Dit inspireert Zaanstad om er in 2025 weer een schitterende en kleurrijke editie van te maken. Het thema van Roze Zaterdag 2025 is ‘De Zaanstreek in alle kleuren’,’ hield Slegers het de menigte in Groningen voor. ‘In 2025 is ZaanPride van 22 tot en met 28 juni. Met op 28 juni Roze Zaterdag Zaanstad, precies 56 jaar na de Stonewall Riots. Een geweldige mijlpaal die we in het korte bestaan van De Zaanse Regenboog hebben bereikt samen met al onze vrijwilligers, ambassadeurs, partnerorganisaties en gemeente Zaanstad. En vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom,’ voegde voorzitter Frank Vos van De Zaanse Regenboog daaraan toe.

Acceptatie

Vanaf nu zullen hier het hele jaar door tot aan Roze Zaterdag 2025 verschillende activiteiten en kleinere evenementen worden georganiseerd die bijdragen aan meer acceptatie van lhbtiqa+-mensen.’Wij willen dat iedereen uit de lhbtiqa+-gemeenschap zichzelf kan zijn en zich veilig voelt. Helaas is dat nog niet overal het geval,’ zei Slegers ook. Dat kan hij nu ook met eigen ogen zien op een steenworp afstand van het stadhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen