Politiebureaus uit protest dag op slot voor het publiek

Foto: Google Street View

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan dinsdag 11 juni voor 24 uur dicht. De politiebonden voeren zo actie voor een ‘fatsoenlijk vroegpensioen. Het bureau in Zaandijk is normaal gesproken dagelijks open voor het publiek tussen 09:00 en 22:00 uur.

Eerdere acties van de vier politiebonden om geen boetes uit te schrijven voor minder ernstige overtredingen hebben te weinig resultaat gehad. Dat laat het Landelijk Actiecentrum Politieacties weten. Sinds 7 mei deelt de politie geen bekeuringen uit voor lichte overtredingen zoals fietsen zonder licht en wildplassen. In plaats daarvan geeft ze een waarschuwing en een ‘actiebon’ met informatie over de protestactie tegen het uitblijven van een nieuwe Regeling voor Vervroegde Uittreding.

Er is kennelijk veel nodig om werkgevers en politici ervan te overtuigen dat politiewerk zwaar werk is, liet het actiecentrum eerder al weten. Het ziet een fatsoenlijke regeling voor vroegpensioen als een teken van respect en waardering. De RVU is er om de periode te overbruggen tussen het (vervroegde) vertrek bij een werkgever en de ingangsdatum van het pensioen of de AOW.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen