Integriteitsklacht over Jan Hamming ingediend door Juliëtte Rot

Foto: Pixabay / Mariana Anaton

Fractievoorzitter Juliëtte Rot van Democratisch Zaanstad heeft een aangekondigd onderzoek naar haar integriteit als raadslid beantwoord met een integriteitsklacht over burgemeester Jan Hamming. Dat laat de partij weten op de website.

Die zou zich in een gesprek maandag slechts hebben bediend van ‘aantijgingen en aannames,’ waarop Rot zelf om een integriteitsonderzoek verzocht. Hamming stelde echter in zijn brief aan de gemeenteraad waarin hij de kwestie uiteenzette dat hijzelf de initiator was van het onderzoek. ‘Deze stelling van burgemeester Hamming is niet conform de feitelijke gang van zaken en niet integer,’ aldus Rot, die zich nu tot de Ombudsman heeft gewend. Het is niet de eerste keer dat het botst tussen DZ en (leden van) het college.

In het niet zo verre verleden speelde bijvoorbeeld een kwestie over verkiezingsborden van de partij, waarbij Democratisch Zaanstad zou zijn benadeeld ten opzichte van andere partijen die eveneens de regels in de Algemene Plaatselijke Verordening overtraden met politieke uitingen in de openbare ruimte. In dat geval werd wethouder Gerard Slegers ervan beschuldigd een dubieuze rol te hebben gespeeld, wat Hamming in het verkeerde keelgat schoot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen