Politicus Aart Molenaar overleden

Foto: Pixabay

Aart Molenaar is overleden, meldt Dagblad Zaanstreek vandaag op de voorpagina. De oprichter van Democratisch Zaanstad was al langer ernstig ziek.

Burgemeester Jan Hamming vertelde de gemeenteraad onlangs nog dat Molenaar was opgenomen in een verpleeghuis. In de krant laat fractievoorzitter Juliëtte Rot van DZ vandaag weten ‘aangeslagen’ te zijn door het nieuws van diens dood.

Fractie Molenaar

Aart Molenaar trad in april 2016 terug als fractievoorzitter van DZ wegens gezondheidsproblemen, maar zei na de zomer terug te zullen keren. Onenigheid in de fractie leidde er echter toe dat hij in december opstapte. Hij begon voor zichzelf als de Fractie Molenaar, maar was sindsdien vrijwel altijd afwezig bij vergaderingen van de gemeenteraad. Hij werd 71 jaar.

Van ZOG naar DZ

Democratisch Zaanstad kwam voort uit de Zaanse Onafhankelijke Groepering, die inmiddels is omgedoopt tot Zaanstad voor Iedereen en uit de raad verdween bij de laatste verkiezingen. Molenaar was raadslid van de ZOG toen hij in 2002 DZ oprichtte, waarmee hij in 2006 twee zetels haalde. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 verdubbelde de partij naar vier zetels; nu zijn dat er nog drie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen