Achttien maanden cel Dean Saunders voor brandstichting in Zaandijk

Foto: Pixabay

Zanger Dean Saunders (37) is in hoger beroep tot achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, veroordeeld voor een brandstichting in Zaandijk en wegens mishandeling. De rechtbank legde hem eerder tien maanden gevangenisstraf minder op.

Saunders stak eind augustus 2014 met brandspiritus de auto van zijn ex-schoonvader in brand omdat hij ruzie met hem had. De auto stond vlakbij een woning, waardoor het risico bestond dat het vuur zou overslaan naar het huis waar op dat moment mensen lagen te slapen. De brandweer wist dit te voorkomen.

Al eerder veroordeeld

De broer van The Voice of Holland-winnaar Ben is ook veroordeeld voor mishandeling van zijn ex-vriendin in 2014. Hij haalde uit naar de moeder van zijn zoon, waardoor ze een gekneusde kaak opliep. Dat gebeurde in zijn proeftijd na een veroordeling wegens een eerdere mishandeling van de vrouw.

Saunders ontkent de brand te hebben gesticht, maar tegen hem spreekt onder meer dat hij op internet heeft opgezocht hoe je dat het beste kunt doen. Hij had ook aan zijn broer gevraagd deze klus voor hem te klaren, maar die weigerde dat. Saunders liet na de uitspraak weten dat hij in cassatie gaat bij de Hoge Raad.

‘Levensgevaarlijke situatie’

Het Hof vindt dat er bij de brandstichting letterlijk sprake was van een levensgevaarlijke situatie, omdat het risico bestond dat de brand over zou slaan op de woning. Daarom legden de rechters een hogere straf op dan de rechtbank.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen