Man uit Krommenie voor de rechter wegens fraude met NS-Business Cards

Foto: Wikimedia

Fraudeurs hebben de Nederlandse Spoorwegen de afgelopen jaren voor honderdduizenden euro’s getild. Een van hen is een inwoner van Krommenie, die vandaag voor de rechter staat.

De rechtbank in Den Haag buigt zich vandaag over twee zaken van mensen die via bedrijfjes misbruik maakten van NS-Business Cards. Ze vroegen tientallen kaarten aan die veelvuldig werden gebruikt, maar betaalden daar nooit voor. Ook een Haags echtpaar volgde die tactiek. De NS vorderen in totaal zo’n 400.000 euro terug van de fraudeurs.

Ook misbruik vertragingsregeling

De spoorwegen hebben naar eigen zeggen al bijna 100.000 euro teruggekregen van zo’n 50 mensen die enkele jaren geleden op grote schaal misbruik maakten van de vertragingsregeling. Reizigers die vertraging oplopen kunnen geld terugvragen, maar deze mensen bleken dat te doen voor reizen die ze helemaal niet hadden gemaakt.

Houders van een NS-jaarkaart of een ov-studentenkaart hoefden tot juni 2014 niet in- en uit te checken. Er was daardoor niemand die kon nagaan of ze daadwerkelijk in de trein hadden gezeten. Tegenwoordig is deze vorm van fraude niet meer mogelijk, omdat bij het indienen van een verzoek automatisch wordt gecontroleerd of iemand was ingecheckt op het betreffende traject.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen