Roze Kerkdienst op zondag 2 juni in Kooger Vermaning

Foto: Zaanse Regenboog

De inmiddels traditionele Roze Kerkdienst op de zondag aan het begin van de week van de ZaanPride die dit jaar duurt van 31 mei tot en met 8 juni is ditmaal in de Kooger Vermaning. De organisatie is in handen van de Zaanse kerken die zijn aangesloten bij het netwerk WIJdekerk.

Die landelijke organisatie maakt zich sterk maakt voor een inclusieve kerk, waar mensen uit de LHBTI+-gemeenschap van harte welkom Programmazijn. Dit jaar bestaat de ZaanPride vijf jaar en de gemeente Zaanstad zelfs 50 jaar. Dat is reden voor een extra feestelijke kerkdienst met als thema Celebrate Diversity. De Roze Viering is voorbereid door onder anderen voorzitter Frank Vos van De Zaanse Regenboog en vrijwilligers van deze organisatie, leden van de Doopsgezinde Gemeente Koog-Zaandijk-Westzaan, de Doopsgezinde Gemeenten Zaandam en Krommenie, de Kogerkerk, de Noorderkerk en de oud-katholieke parochie Krommenie.

Programma

De dienst begint met het aansteken van kaarsen in de kleuren van de regenboog. Vrijwilligers van de Zaanse Regenboog spreken bij het aansteken van de kaarsen uit wat hen aan het hart gaat. Als alle kaarsen branden klinkt het lied True Colors gezongen door Rosanne Kolvers, secretaris van De Zaanse Regenboog. Aan het slot van de viering zingt zij ook het ZaanPride lied. Na afloop is er tijd voor ontmoeting met een hapje en een drankje. Iedereen is op 2 juni vanaf 16:00 uur welkom aan de Lagendijk 34 in Koog aan de Zaan.Programma

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen