Films en audiobestanden nu te vinden op site Gemeentearchief

Foto: Gemeentearchief Zaanstad

Het Gemeentearchief heeft beschrijvingen van de films en audiobestanden die in de collectie zitten op de website gezet, zodat geïnteresseerden zelf kunnen opzoeken of een film of audiofragment aanwezig is. Deze bestanden zijn (nog) niet online te bekijken.

Wie iets zoekt kan bijvoorbeeld een titel, een beschrijving, maker of personen die in een film meespelen of daarin aan het woord komen als zoekopdracht intikken. Wie een match heeft kan vervolgens een afspraak maken om hbet materiaal te bekijken of beluisteren op de studiezaal van het Gemeentearchief, naast het stadhuis in Zaandam. Het archief bezit in totaal ongeveer 1200 films en 600 audiobestanden. Op de website staan zo’n 445 films en 300 audiofragmenten beschreven. Van de 142 langspeelplaten en singles zijn zo’n 950 nummers vinden op de site.

Vrijwilligers welkom

In 2020 is het archief gestart met het bekijken, selecteren en laten digitaliseren van de filmcollectie. Sinds 2021 met hulp van de vrijwilligers Heleen en Marina, die iedere week een ochtend videobanden bekijken en beschrijven. Het archief zoekt nog vrijwilligers die het leuk lijkt om op de vrijdagmiddag te komen helpen. Zij kunnen contact opnemen met Rianne van Diepen-Feld (via [email protected]).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen