Werk aan Verkadebuurt van papier naar de bouwplaats

Foto: Gemeente Zaanstad

Op de voormalige sportvelden van Verkade aan de Provincialeweg in Zaandam komt een nieuwe woonwijk: de Verkadebuurt met circa 470 woningen. Er komen zowel grondgebonden huizen als appartementen, in de sociale en in de vrije sector. Dertig procent wordt sociale huur. Wij schreven voor het eerst over de nieuwe wijk in april 2018.

De locatie wordt aan de oostkant begrensd door de Vaart, aan de westkant door de Provincialeweg, aan de noordkant door de Papenpadsloot en in het zuiden door het terrein van het bedrijf Goglio. Het terrein bestaat uit twee deelgebieden en het noordelijke deel (aan de kant van het Dik Trompad) is van Parteon. Het zuidelijke deel is van de gemeente.

Deel Zaanstad eerst

Het gedeelte van Zaanstad is enkele jaren geleden opgehoogd om het terrein voor te bereiden op de nieuwe wijk. Dit voorjaar wordt er op het terrein van Parteon ook een laag grond gestort. Naar verwachting blijft de gestorte grond ongeveer anderhalf jaar liggen. Vorige maand is aannemer JdB met de inrichting van het gemeentelijke bouwterrein begonnen. Eerst komt er een archeologisch onderzoeken daarna worden in fases het zand en de damwand aangebracht. Ook wordt de watergang bij Goglio verplaatst.

Afgesloten

Het Verkade-terrein is jaren gebruikt als hondenuitlaat plaats, maar dat is nu voorbij. In verband met de werkzaamheden wordt het terrein volledig afgesloten. Om veilig te kunnen werken wordt op diverse momenten het verkeer omgeleid. Informatie daarover wordt gedeeld op borden langs de weg .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen