Zaandamse Cindy opnieuw door het slijk na tv-optreden

Foto: Screenshot Op1 / WNL

De Zaandamse Cindy Slaper – van der Werff werd vorig jaar landelijk bekend door een SBS6-verkiezingsdebat waarin ze ’toevallig’ een microfoon onder haar neus kreeg en Geert Wilders’ belofte om meteen het eigen risico in de zorg af te schaffen hartstochtelijk omarmde. Twittered Nederland kwam er al gauw achter dat ze de PVV-leider eerder persoonlijk ontmoet had en daarmee werd Slaper een verdachte figuur. Gisteren was ze opnieuw op tv, in Op1.

Slaper zei vorig jaar nog geschrokken te zijn van alle commotie en spijt te hebben van haar televisiedebuut, omdat  het schadelijk zou kunnen zijn voor haar stichting Prakkie Over 075 Zaandam, die bij bakkers overgebleven broden verdeelt onder mensen in financiële nood. Er werden vraagtekens gezet bij haar claim dat ze als chronisch zieke het eigen risico niet kon betalen toen bleek dat ze – in hetzelfde vliegtuig als Wilders – een reis naar Hongarije had gemaakt en raskatten bleek te fokken. Nu zat ze opnieuw in een programma en zit ze opnieuw in de verdachtenbank op X, wat ditmaal toch niet meer als een verrassing kan komen.

Gisteren mocht ze aanschuiven om als PVV-stemmer haar mening te delen over de voortslepende formatie – ‘Eén grote poppenkast’ – en haar afkeer van NSC-leider Pieter Omtzigt ventileren: ‘Weg met die man.’ ‘Ik ben hier voor mijn stichting,’ verklaarde de Zaandamse ook, want armoede is in Nederland een groot probleem en dat zou in een rijk land niet mogelijk moeten zijn. Maar toch: als zij moest kiezen tussen het binnenhalen van de standpunten van Wilders op het terrein van asiel óf het afschaffen van het eigen risico, dan zou ze voor het eerste gaan. Zodat ‘onze kinderen’ wel een woning kunnen krijgen.

Moeder economisch vluchteling

Tussen neus en lippen door liet Slaper ook nog los dat haar moeder in Nederland niet rond kon komen van haar uitkering en daarom naar Hongarije was verhuisd, waar dat wel lukt. Zijzelf zou nog een schuld van inmiddels 40.000 euro hebben, overgehouden aan een onder water staande woning tijdens de huizencrisis in 2008 en inmiddels zo’n vijftien jaar geleden. Maar wel in een koophuis met een waarde van ruim vier ton wonen, ontdekten twitteraars. En dat met een uitkering…

Gelukkig voor Slaper zijn sociale media het domein van de korte hypes, want we kunnen ons niet voorstellen dat ze gisteren haar stichting een goede dienst bewezen heeft.  Aan de andere kant is met name X ook meedogenloos en heeft het medium collectief een olifantengeheugen. In die pot gaan roeren kan wel eens een heel slecht idee geweest zijn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen