Ophef rond uitspraak Zaandamse over eigen risico zorg

Foto: Gemeente Zaanstad

De Zaandamse Cindy Slaper – van der Werff ligt vol onder vuur na een optreden op televisie waarbij ze verklaarde het eigen risico voor de zorgverzekering niet te kunnen betalen. Was dat een één-tweetje met PVV-voorman Geert Wilders om Frans Timmermans van de oppositie een loer te kunnen draaien? De ophef is ook de Zaanse afdeling van de PVV niet ontgaan.

Cindy Slaper – van der Werff is niet zomaar een anonieme Zaanse met een krappe beurs, maar de oprichtster van de stichting Prakkie Over 075 Zaandam. Als het gezicht van deze liefdadigheidsorganisatie kwam ze regelmatig in de publiciteit. De stichting haalt onder andere onverkocht brood op bij bakkers in de regio, dat verdeeld wordt onder arme gezinnen die niet bij de voedselbank terechtkunnen, omdat ze bijvoorbeeld nét te veel verdienen. Prakkie Over 075 kreeg in december vorig jaar nog een cheque ter waarde van 3600 euro van de stichting Max Maakt Mogelijk als waardering voor het goede werk.

Dat laat echter onverlet dat uit haar uitingen op Facebook blijkt dat er van armoede in het eigen gezin geen sprake is, schrijven verontwaardigde volgers nu op Twitter. Dat er tussen Slaper – Van der Werff en de PVV al warme banden bestonden voordat ze bij een lijsttrekkersdebat op tv een definitieve keuze leek te maken staat buiten kijf, gezien Facebook. Het riekt toch naar doorgestoken kaart – een politiek spelletje waarvan veel Nederlanders zeggen de buik inmiddels wel vol te hebben.

https://twitter.com/VerhaafAuke/status/1726364445453045965

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen