Donatie voor Prakkie Over 075 van Max Maakt Mogelijk

Lammie Tuinhof - Landmeter.
Lammie Tuinhof - Landmeter.
Foto: Stichting Max Maakt Mogelijk

De stichting Max Maakt Mogelijk van de gelijknamige omroep houdt al meer dan tien jaar de winteractie aan het eind van het jaar, voor arme ouderen in Oost-Europa. Voor het eerst sinds is de actie nu uitgebreid naar Nederland. De Stichting Prakkie Over 075 kreeg een cheque ter waarde van 3600 euro.

De stichting zet zich sinds 2014 in voor minderbedeelde mensen uit Zaanstad, Wormerland en Oostzaan, onder leiding van Lammie Tuinhof – Landmeter en Elaoin van Hunen en met hulp van 21 vrijwilligers. Zij zien het aantal aanmeldingen voor voedselhulp nog steeds groeien: mensen uit alle lagen van de bevolking die niet terecht kunnen bij de voedselbank, maar die de kosten voor de dagelijkse maaltijden zelf niet meer kunnen betalen.

Meer producten

De focus ligt op de basisbehoeften van ieder huishouden, zoals vers brood en groenten maar inmiddels krijgen ze nu ook andere levensmiddelen. Tuinhof – Landmeter rijdt wekelijks heen en weer naar de donateurs van deze producten om alles op te halen. Vervolgens zijn er vaste vrijwilligers in de wijken die zorgen dat de mensen de producten krijgen. Er is ook een besloten Facebook-pagina van de stichting, waar mensen iets kunnen aanbieden of zich kunnen melden met de vraag om hulp.

Zestig gezinnen

Onlangs bracht coördinator Truus Köster van Max Maakt Mogelijk een bezoek aan Tuinhof – Landmeter en verraste haar met een cheque waardoor 60 gezinnen een extra gevuld levensmiddelenpakket in ontvangst konden nemen. Worden in andere jaren alleen kolen en hout aangeschaft voor de kacheltjes van ouderen in Oost-Europa, daar is nu ook in Nederland is de kachel aanzetten niet meer vanzelfsprekend, zag de stichting van Max.

Middeninkomens

‘Dagelijks een warme maaltijd zit er voor velen niet in. Ouderen met een laag pensioen en huishoudens met een middeninkomen kloppen noodgedwongen steeds vaker aan bij organisaties die een helpende hand bieden. Stichting Max Maakt Mogelijk trekt zich dit aan en ondersteunt deze winter daarom een aantal organisaties verspreid door het land, met een financiële bijdrage. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk mensen blijven rekenen op hulp, door middel van bijvoorbeeld een boodschappenbon of een gratis warme maaltijd.’ Eén van de initiatieven die daarvan profiteerde is Stichting Prakkie Over 075.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen