Wormerveerse familie in ‘Van onze centen’ over hun eigen bodemloze put

Een still uit de uitzending van 'Tijd voor Max'
Een still uit de uitzending van 'Tijd voor Max'
Foto: Facebook / Democratisch Zaanstad

Democratisch Zaanstad stuurde vorig jaar een e-mail naar de redactie van het televisieprogramma Van onze centen om het debacle met de nieuwbouw van basisschool De Toermalijn in Wormerveer en de gevolgen voor een protesterend echtpaar aan de kaak te stellen.

Na de zoveelste mislukte poging om recht te doen aan de familie Heijnen, bedachten wij dat het tijd werd om deze zaak in de publiciteit te brengen,’ schrijft de partij op haar Facebookpagina. Gisteravond werd een deel van de zaak besproken in Tijd voor Max. Komende maandag is de hele aflevering van Van onze centen om 20:30 uur te zien op SBS6.

Voor 50.000 euro het schip in

Uit het programma van gisteravond werd duidelijk dat het echtpaar Heijnen, dat de nieuwbouw niet zo’n bovenop het eigen erf wilde, daar zo’n 50.000 euro aan voor juridische bijstand bij ingeschoten is. Hoewel de zaak door de Wormerveerders gewonnen werd, weigert de gemeente dat bedrag te compenseren.

Wij blijven strijden voor de familie Heijnen en vele andere gedupeerde burgers in Zaanstad. Verkwisting van gemeenschapsgeld, verlies van vertrouwen van burgers en juridische heksenjachten moeten stoppen,’ aldus DZ.

Nu woningen in het vooruitzicht

De nieuwe Toermalijn wordt nu op een andere locatie gebouwd, aan het Noordeinde. En er zijn plannen in de maak voor de grond naast de woning van de familie Heijnen, waar nieuwe huizen moeten komen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen