Verspild belastinggeld voor de Toermalijn binnenkort in ‘Van onze centen’

Foto: Google Street View

De gang van zaken rond de nieuwe vestigingsplek van basisschool de Toermalijn in Wormerveer is binnenkort een item in het televisieprogramma Van onze centen. Dat meldt Democratisch Zaanstad.

In het SBS6-programma wordt verslag gedaan van voorbeelden van de verspilling van belastinggeld. Burgers kunnen daarvoor voorbeelden aandragen, dus kennelijk heeft een inwoner dat gedaan en de programmamakers weten te overtuigen van de amusementswaarde van het verhaal.

 

Voor de nieuwbouw van de Toermalijn werd 2,6 miljoen euro uitgegeven voor die op de beoogde plek – aan het Krommenieërpad (hieronder hoe het had kunnen zijn, volgens het ontwerp van FKH Architecten) – werd afgeblazen. De inspraakprocedure was een lachertje en uiteindelijk moest de bestuursrechter eraan te pas komen om Zaanstad een halt toe te roepen.

De interconfessionele basisschool verhuist straks, jaren later dan voorzien, van de Marktstraat naar het Noordeinde. Al in 2012 vroeg scholenkoepel Agora een vergunning aan voor nieuwbouw, waarin ook meer ruimte moet komen voor kinderopvang. Het wachten is nu op tekeningen van de architect. Agora hoopt dat komende maand het voorlopig ontwerp gepresenteerd kan worden.

Vorige jaar besteedde Van onze centen ook al aandacht aan het SolaRoad-fietspad in Krommenie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen