Eerste huurders kunnen in sociale woning in De Bannehoven

Foto: Gemeente Zaanstad

Nieuwbouwwijk De Bannehoven op de plek waar het eerste stadhuis van Zaanstad stond zorgt voor doorstroming op de woningmarkt. De eerste huurders van de wijk in Zaandijk hebben de sleutels gekregen van hun gloednieuwe appartement. Parteon verhuurt de sociale huurwoningen.

Die woningen zijn onder andere geschikt voor mindervaliden en senioren. ‘Krapte op de woningmarkt en lange wachtlijsten zijn tegenwoordig veel voorkomende problemen,’weet directeur Monique Kwaak van de woningcorporatie maar al te goed. Doorstroming op de woningmarkt is daarom belangrijk. ‘Door ouderen te stimuleren om te verhuizen naar geschikte woningen zoals die in De Bannehoven creĆ«ren we niet alleen ruimte voor nieuwe huurders, maar ook voor jonge gezinnen die op zoek zijn naar een passende woning,’ zegt Kwaak.

Foto: Pascal Fielmich

Ouderen die in een groot huis wonen en niet kunnen of willen verhuizen naar een kleinere woning belemmeren de doorstroming op de woningmarkt. De reden hiervoor is volgens de 71-jarige mevrouw De Boer simpel: ‘We kunnen vaak geen kleiner huis krijgen dat aan onze wensen voldoet. Zo vinden wij het belangrijk dat we dichtbij de voorzieningen komen te wonen.’ Zij en haar echtgenoot ontvingen afgelopen vrijdag de sleutel van hun nieuwe appartement. Dertig procent van de woningen in het project zijn bestemd voor sociale verhuur, 47 appartementen in totaal. Er komen 26 eengezinswoningen vrij doordat huurders zijn overgestapt naar een woning in De Bannehoven.

De wijk bestaat uit 47 sociale huurappartementen, 71 koopwoningen en 35 koopappartementen. Parteon en de gemeente spelen ermee in op de behoeften van verschillende doelgroepen, waaronder senioren. ‘Dit is een prachtig project en een mooi voorbeeld van doorstroming,’ aldus wethouder van Wonen Harrie van der Laan. ‘Daarnaast loopt De Bannehoven vooruit op de stad van de toekomst door slimme integratie van groen en energiezuinigheid.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen