Nauwere samenwerking chirurgen ZMC en Dijklander

Foto: Zaans Medisch Centrum

Het Zaans Medisch Centrum en het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend en Hoorn gaan de samenwerking tussen de chirurgen van beide ziekenhuizen uitbreiden en intensiveren. Daardoor ontstaan meer mogelijkheden om de expertise en de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de continuïteit van de zorg 24/7 te kunnen garanderen.

De specialisaties binnen de chirurgie ontwikkelen zich snel en vragen om voortdurende verdieping. Momenteel wordt al intensief en naar tevredenheid samengewerkt door de chirurgen van beide ziekenhuizen bij diverse ingrepen. Bijvoorbeeld bij operaties aan de schildklier, de endeldarm en bij longkanker. Hierbij worden kennis en faciliteiten gedeeld. Door vergrijzing en bevolkingsgroei neemt de vraag naar zorg in de regio toe en daarmee de noodzaak om samen te werken om de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg te waarborgen.

Impact vergroten

Er wordt momenteel onderzocht hoe de samenwerking het best verstevigd kan worden. Het streven is om meer te investeren in gezamenlijke initiatieven op het gebied van chirurgie. ‘Deze samenwerking getuigt van de kracht van gedeelde expertise en middelen om de zorg te verbeteren,’ aldus Willem Wiegersma, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Dijklander Ziekenhuis. ‘Door onze krachten te bundelen kunnen we een nog grotere impact hebben op de gezondheid van de inwoners van Zaanstreek – Waterland en West-Friesland.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen