Gebiedsverbod voor bewoner na aanslag op woning Krommenie

Foto: Pixabay / Craig Clark

Op burgemeester heeft een gebiedsverbod opgelegd aan de bewoner van de flatwoning in de Van Allenstraat in Krommenie waar op vrijdag 29 maart een explosie plaatshad, vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. In december vorig jaar vond daar een soortgelijk incident plaats, wat toen een brand op de galerij veroorzaakte.

Beide incidenten hebben de veiligheid voor bewoners en omwonenden ernstig in gevaar gebracht en de politie doet onderzoek naar de oorzaak en de mogelijke dader(s). ‘De explosies lijken gericht te zijn en voort te komen uit een conflict. De gemeente maakt zich daarom ernstige zorgen over de openbare orde en veiligheid op en rondom dit adres. Om de veiligheid van bewoners en omwonenden niet verder in gevaar te brengen, acht de gemeente het noodzakelijk dat de persoon gerelateerd aan de incidenten, voorlopig niet meer op of rondom het adres verblijft,’ laat Jan Hamming nu weten. Hoelang de man zich er niet mag vertonen is onduidelijk.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden. Getuigen wordt gevraagd zich te melden via telefoonnummer 0900 – 8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen