‘Verkeersinfarct Noord voorkomen tijdens werk aan bruggen’

Foto: Google Street View

Tijdens de vervanging van de twee bruggen in de N203 tussen Krommenie en Wormerveer zal verkeer komend uit het noorden twee jaar lang geen gebruik kunnen maken van de oprit naar de N246. Hiervoor is een omleidingsroute bedacht via een lus bij de rotonde in de N203 ten zuiden van Fortuna, maar de PVV en Groep De Boer / Lokaal Zaans hebben daar geen vertrouwen in.

Om een verkeersinfarct  Zaanstad Noord te voorkomen komen zij met een motie om aanvullende maatregelen te onderzoeken, Er is immers nog tijd, want de provincie begint pas in 2026 met de ingrijpende klus die in totaal drie jaar in beslag zal nemen. Allereerst willen de raadsleden Marianne de Boer en Natasja Cornelisse dat een verkeersdeskundige gaat berekenen of de rotonde in de N203 wel voldoende capaciteit heeft om al het verkeer richting de N246 te verwerken. Zij voorzien dat het antwoord negatief zal zijn.

Afsluitingen

Een volgende stap zou dan kunnen zijn om alle alternatieve routes die tot sluipverkeer in Krommenie, Assendelft, Wormerveer en Krommeniedijk kunnen leiden tijdelijk af te sluiten, naar het voorbeeld van de maatregelen die rondom de gevreesde werkzaamheden op de A7 genomen zijn. Ingrijpend is het voorstel van de twee fracties om te bekijken of de N203 vanaf Uitgeest tot aan restaurant De Krokodil en de Communicatieweg West in Assendelft tijdens de werkzaamheden kan worden gereserveerd voor bestemmingsverkeer.

Gratis OV

Gratis OV  tussen Alkmaar en Amsterdam wordt in de motie ook aangedragen als een optie om mensen verre te houden van Zaanstad Noord, net als een gratis snelbusverbinding tussen Uitgeest en Zaandam. Er zijn momenteel dagelijks zo’n 42.000 autobewegingen ter hoogte van de bruggen en die moeten straks allemaal over één rijstrook per rijrichting.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen