Vanaf morgen zomertijd, maar nog geen zomerweer

Foto: Depositphotos.com / CC0

We hebben de laatste ‘winternacht’ achter ons en worden morgen wakker met zomertijd: een uur later dan bij een normaal voort tikkende klok. Maar alleen mensen met analoge klokken moeten er nog moeite voor doen om de juiste wijzerstand te bereiken: apparatuur gaat veelal automatisch ‘over’.

Nu is de zomertijd natuurlijk een door de mens bedacht verschijnsel zonder een directe link met de natuur. Zomer zal het dus voorlopig nog niet worden qua weerbeeld. Volgens Weer Online is het morgen op eerste paasdag over het algemeen droog en zacht voor de tijd van het jaar, maar op tweede paasdag verandert dat weerbeeld. Die dag verloopt op plaatsen regenachtig, met temperaturen die dalen van 14 tot 16 graden op zondag naar 10 tot 13 graden.

Tot 27 oktober zomertijd

Nadat de klok komende nacht om 02:00 een uur vooruit is gezet begint de zondag op de meeste plekken droog en schijnt ook de zon. Vanuit het zuiden neemt de kans op buien in de loop van de dag toe. Maandag begint voor het grootste deel van het land regenachtig. Het weerbureau houdt voor de komende week rekening met maxima tot 15 graden. De zomertijd duurt tot 27 oktober. De ‘langste’ dag dit kalenderjaar, die ongeveer 16 uur en 44 minuten duurt, valt op 20 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen