College ziet wel heil in jongerencentrum bij moskee

Foto: Google Street View

Er komt een jongerencentrum bij de Sultan Ahmet Moskee in Poelenburg, Het college is akkoord met de bouw van een sociaal cultureel centrum dan wel wijkgebouw voor de jeugd. Ook zal het gebouw een educatieve functie krijgen. De jeugd lijkt daarmee gescheiden te worden van de activiteiten in het toekomstige Huis van de Wijk.

De nieuwbouw komt aan de noordzijde van het perceel, aan de kant van de Watering. Aan de noordkant van het bijgebouw is een buitenruimte gepland in de vorm van een verhoogd terras, dat gedeeltelijk op een vlonder boven de oever wordt gebouwd. Daarvoor moet wel een aantal bomen wijken, waarvoor in de vergunning een herplantplicht zal worden opgenomen. Op dit moment doet de bouwlocatie grotendeels dienst als parkeergelegenheid van de moskee. Om voldoende parkeerplekken te houden, wordt het terrein volledig heringericht. In totaal komen er dan 102 parkeerplaatsen, tegenover huidige 95.

De nieuwbouw wordt langwerpig van vorm en ‘volgt de toekomstige richting van de woonbebouwing in het groene veenlandschap voor Poelenburg Oost ten zuiden van de moskee’. Het gebouw zal een bijdrage gaan leveren aan het publieke karakter van de oever langs de hele Watering, is de verwachting. Het college is er wel beducht voor dat tijdens de bouw rugstreeppadden het terrein zullen ontdekken als prima vestigingsplaats, maar dat kan voorkomen worden door een paddenscherm te plaatsen. Momenteel komen beschermde soorten er niet voor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen