Omwonenden Zaanbrug uitgenodigd voor openingsfeestje

Foto: Provincie Noord-Holland

De nieuwe Zaanbrug gaat donderdag voor het eerst in beide richtingen open voor gemotoriseerd verkeer (vanuit Wormer overigens tot eind mei alleen nog richting Plein 13), maar de officiële opening is op 13 april. Die dag worden de omwonenden met een feestje bedankt voor hun geduld en begrip tijdens de werkzaamheden.

Zij kunnen zich aanmelden voor een programma dat om 13:00 uur begint in de Stoomhal in Wormer, met onder meer dankwoorden van Gedeputeerde Jeroen Olthof, de wethouders Gerard Slegers en Rolf van Wanrooij  van respectievelijk Zaanstad en Wormerland en van Gerrold Steenbergen, mede-eigenaar van uitvoerder Reimert Groep. Om 14:00 uur vertrekken alle aanwezigen te voet naar de brug, waar tien minuten later de officiële openingshandeling plaatsvindt. Om 14:30 uur verzamelen alle gasten zich in de Vermaning in Wormerveer, voor een toost op de nieuwe verbinding tussen dat dorp en Wormer. Aanmelden kan hier.

Er is op zaterdag 13 april tussen 10:00 uur en 17:00 uur in de Stoomhal ook een expositie met film en muziek, getiteld Kom over de brug. In de Vermaning is de expositie Overbruggen met film, muziek en wordt de uitslag van de gedichtenwedstrijd bekendgemaakt. Bij deze twee gelegenheden kunnen bezoekers gewoon naar binnen lopen. Hieronder een terugblik op twee jaar werk in enkele minuten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen