Ruim 2300 handtekeningen leveren meetstation N203 op

mrt 12 , 11:13 Actueel
screenshot 20240312 110237
De provincie gaat zorgen voor een meetstation voor de luchtkwaliteit bij het Trias VMBO in Krommenie. Dat heeft Gedeputeerde Jeroen Olthof toegezegd na afloop van een vergadering op het Provinciehuis in Haarlem, waar voormalig D66-raadslid Rob Karst 2343 handtekeningen aanbood om zo'n verzoek kracht bij te zetten.
Karst maakt zich al jaren sterk voor verbetering van de luchtkwaliteit in Zaanstad Noord en dat begint met precies weten wat de feiten zijn. Uitstoot van verkeer berekenen op grond van modellen is één ding, een snuffelaar het werk laten doen van een andere orde. En dat gaat nu gebeuren. Karst pleit ook voor kortetermijningrepen om de verkeersdruk te verlagen op de N203, zoals venstertijden op ontsluitingswegen voor voertuigen van buiten de gemeente en het omleiden van vrachtwagens. Bij de provincie ligt elf miljoen euro op de plank voor het verbeteren van de leefbaarheid in Zaanstad Noord, maar zorgen daarover worden vooral op papier beleden. Karst en veel inwoners van Krommenie, Assendelft en Wormerveer zijn het wachten echter zat. Vooral met in het achterhoofd de aanstaande vervanging van de twee bruggen in de N203.
[embed][/embed]

Vanavond heeft Rob Karst, voormalig raadslid voor D66 Zaanstad zijn petitie om te komen tot een meetstation op de N203 nabij het TRIAS VMBO aangeboden aan de Provinciale Staten Noord-Holland Per direct is er door gedeputeerde Olthof daarop een toezegging gedaan. Chapeau Rob Karst

Image
5
Reply