Rechter legt schadevergoeding op voor opruimen drugsafval

Foto: Publicdomainpictures.net

De rechtbank Oost Brabant heeft een belangrijke uitspraak gedaan door drie drugsafvaldumpers ook te veroordelen tot het betalen van de opruimkosten. Dat komt tot nu toe bijna uitsluitend voor rekening van de grondeigenaar, omdat het bewijs lastig rond te krijgen is. Hier waren de laatste dumpingen dit jaar in Het Twiske en in Assendelft.

Een 59-jarige man uit Venlo kreeg een gevangenisstraf van acht jaar, een 37-jarige man uit Eersel zeven jaar en een 44-jarige man uit Deurne zes jaar. Ze vormden een criminele organisatie die zich bezighield met het voorbereiden van en de productie van harddrugs. Nu moeten ze de gemeente Venlo en een natuurstichting schadevergoedingen betalen van in totaal ruim 140.000 euro voor het opruimen van door de verdachten gedumpt drugsafval.

De mannen waren tussen maart en november 2020 betrokken bij drugslabs in natuurgebied Zwart Water in Venlo en bij mensen op het erf in die omgeving, op een vakantiepark nabij Venraij en bij het bedrijf waar de man uit Deurne medevennoot was. Het drugsafval uit de labs werd door de verdachten op verschillende locaties in het natuurgebied achtergelaten. Venlo kan nu ruim 98.000 euro tegemoet zien als bijdrage in de opruimkosten en Stichting Limburgs Landschap ruim 45.000 euro.

https://twitter.com/DrugsInDebat/status/1733905919438660031

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen