Razendsnelle nieuwbouw in Hoveniersstraat Zaandam

08 nov 2023, 10:11 Actueel
screenshot 20231107 160027
Parteon
In de Rosmolenbuurt in Zaandam worden door Parteon in totaal 95 modulaire eengezinswoningen geplaatst in de Hoveniersstraat, M. Callierstraat, Prof. Struijkkstraat, Koning Williamstraat, Leo XIII straat en Dr. Schaepmanstraat. Ze worden in verschillende etappes opgeleverd en gisteren waren ze voor de Hoveniersstraat.
screenshot 20231108 100107
Deze huizen worden door Homes Factory bijna volledig in de fabriek afgebouwd en gaan vervolgens over de Zaan naar De Werf, waar een grote hijskraan klaarstaat om de modules op de wal te takelen. De woningen rijden vervolgens op een oplegger stapvoets naar hun definitieve locatie. Door deze manier van bouwen en transporteren is er minder overlast op de bouwlocatie en ook kan zo worden ingespeeld worden op de stikstofproblematiek die rond Natura 2000-gebieden.
Door de architect is gekeken naar de originele woningen uit de buurt, om te zorgen dat de nieuwe naadloos opgaan in het straatbeeld. Zo is de kap van de woningen karakteristiek voor de Rosmolenbuurt. Leuk detail: een groot deel van de dakpannen van de nieuwe woningen bestaat uit gebruikte Tuile du Nord pannen van de gesloopte woningen.
[embed][/embed]
In de Rosmolenwijk heeft Parteon de afgelopen jaren 472 nieuwe woningen gerealiseerd en de komende jaren worden er nog eens 228 in deze wijk aangepakt.