Vaartbrug en Kruisstraat Krommenie tegelijk op de schop

30 okt 2023, 12:51 Actueel
screenshot 20231030 122554
Gemeente Zaanstad
Vanaf woensdag tot en met 22 december is de Vaartbrug tussen Krommenie en Wormerveer afgesloten voor autoverkeer, met een noodbrug voor (brom)fietsers en voetgangers terwijl hij wordt gerenoveerd. Het werk valt samen met de reconstructie van het Vlietsend, de Noorder-, en Zuiderhoofdstraat en de Kruisstraat in Krommenie.
screenshot 20231030 124625
De omleidingsroute.
Aannemer Fronik Infra Bv gaat de besturing van de brug vernieuwen en het bedienhuisje verwijderen. Een aantal ondernemers op het Mercuriusterrein werd verrast door de werkzaamheden en de bijbehorende omleidingsroutes, stelde Democratisch Zaanstad onlangs in de gemeenteraad. De partij had graag gezien dat er eerder dan nu is gebeurd ruchtbaarheid aan het op stapel staande project was gegeven en vroeg zich af waarom alle werkzaamheden in Krommenie op hetzelfde moment moeten gebeuren.
Volgens wethouder Wessel Breunesse is het verstandig om de Kruisstraat en de brug als één project op te pakken, omdat mensen anders twee keer hinder ondervinden: je hebt niet veel aan de brug als de Kruisstraat is afgesloten en andersom geldt dat ook. Ondernemers op het Mercuriusterrein waren al eerder dan de rest van Zaanstad op de hoogte gesteld van het op handen zijnde werk, zei hij ook. Maar daarbij was er kennelijk een aantal gemist.
[embed][/embed]

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

bti