Ned Benedictweg definitief tweemaal op de schop

Foto: Provincie Noord-Holland

Er komen definitief slechts tijdelijke aanpassingen aan de Ned Benedictweg tijdens de vervanging van de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer. Daarmee bespaart Zaanstad 720.000 euro, maar zadelt ze de ondernemers op met name industrieterrein Noorderveld twee keer op met wegwerkzaamheden.

Vasthouden aan duurzame verkeersmaatregelen aan de weg en de aanpalende gemeentelijke wegen, waarbij de Ned Benedictweg na aanpassing in beheer en onderhoud overgedragen zou worden aan de gemeente Zaanstad, zou 870.000 euro vergen. De tijdelijke verkeersmaatregelen slechts 150.000.

Omdat op termijn een rigoreuzere aanpak van de Ned Benedictweg onvermijdelijk wordt, moet die later sowieso nog eens op de schop. Het besluit van Zaanstad volgt op de weigering van de provincie om geld beschikbaar te stellen voor de duurdere optie.

Fietspad

De keuze voor dit scenario heeft als consequentie dat het fietspad tussen Noorderveld 1 en 2 weer buiten het pakket van de verkeersmaatregelen valt. Mogelijk wordt dat alsnog aangelegd als daar in Haarlem wel geld voor uitgetrokken wordt.

Aanbesteding

Er kan nu bijna begonnen worden met de aanbesteding van de nieuwe Zaanbrug. Het projectbudget van 23 miljoen euro wordt de aanbestedingsvoorwaarde, wat betekent dat de aanbesteding mislukt als niemand bereid is om de brug voor dat bedrag te bouwen. Dat overkwam Zaanstad eerder met het Cultuurcluster.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen