Inloophuis in Verkadevilla opent half juni de deuren

Het huis voor de verbouwing.
Het huis voor de verbouwing.
Foto: Google Street View

Het inloophuis voor dak- en doellozen in de voormalige Verkadevilla aan de Provincialeweg in Zaandam gaat halverwege juni open. De bezoekers kunnen daar van dinsdag tot en met zaterdag van 14:00 tot 21:00 uur professionele begeleiding krijgen en de mogelijkheid om meer grip op hun leven te krijgen.

De Regenboog Groep neemt die taak op zich in samenwerking met het Leger des Heils, het Meldpunt & Advies Bijzondere Zorg van de GGD en en de stichting Surant. ‘De bedoeling is dat het inloophuis bijdraagt aan een betere leefbaarheid in de gemeente én het welzijn van de mensen die er gebruik van maken,’ aldus wethouder Natasja Groothuismink.

‘Een inloophuis maakt de drempel lager naar professionele hulp. Dit is beter voor de bezoeker en voor de samenleving, want dit betekent ook dat de kans op overlast in de openbare ruimte afneemt. Het zijn inwoners binnen onze gemeenschap, die ook gewoon een veilige plek verdienen en beter nog: een toekomst.’ De Regenboog Groep heeft veel ervaring met vergelijkbare inloophuizen in Amsterdam.

Contactnummer

In de omgeving zijn bewoners op de hoogte gebracht van de start van het huis. Samen met de bezoekers van het inloophuis wil De Regenboog Groep zich als een goede buur gedragen. Buurtbewoners kunnen contact opnemen wanneer ze vragen of ideeën hebben of iets willen melden. Het telefoonnummer is 06 – 5160 2031. In september volgt een open dag voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Bovendien is er elke dinsdag van 13:00 tot 15:00 uur gelegenheid voor buurtbewoners om even binnen te lopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen