Bouw 53 meter hoge Catharinatoren officieel van start

Foto: Gemeente Zaanstad

De bouw van weer en woonkolos in Zaandam is officieel van start gegaan. Wethouder René Tuijn heeft het startsein gegeven voor De Catharina met 103 huurappartementen, die in het najaar van 2025 klaar moet zijn.

 

De Catharinatoren komt op het voormalige terrein van NS Vastgoed. Hij krijgt 42 huurwoningen in het middensegment en 61 in de vrije sector. Op eigen terrein komen 28 parkeerplaatsen. Huurders uit Zaanstad krijgen voorrang bij de inschrijving voor het middensegment. huurwoningen. De 53 meter hoge woontoren is een ontwerp van architect Liesbeth van der Pol van Dok Architecten, met een gevel met geglazuurde bakstenen.

Duurzaamheid

Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo krijgt de woontoren een eigen bodembroninstallatie voor de verwarming en koeling, komen er zonnepanelen en krijgen de woningen triple beglazing. KPO Planontwikkeling en Bot Bouw Initiatief hebben de locatie samen ontwikkeld. Vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft de appartementen gekocht namens het PME pensioenfonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen