Koogse vanavond met wasrijgrek in finale ‘Wat een Uitvinding!’

Foto: Pixabay / CC0

Het is alweer even geleden dat Angelique Pfortner – Sibilo uit Koog aan de Zaan in het tv-programma Wat een Uitvinding! op SBS6 met haar wasrijgrek de publieksjury overtuigde en een plekje veroverde in de finale die vanavond wordt uitgezonden.

Haar vinding maakt dat de was kan drogen zonder wasknijpers – en dus ook zonder die ergerlijke afdrukken die ze plegen achter te laten. Een bijkomend voordeel de windbestendigheid van haar even ingenieuze als simpele systeem: de spijlen van een gewwoon rek werden om-en-om losgezaagd met een koppelstuk aan het einde die rust in een inkeping. De was wordt aan de spijlen geregen – de knijpers blijven nodig voor spullen waarmee dat niet gaat – en voila: een kind kan de was doen.

In productie

De winnende uitvinding van vanavond wordt in productie genomen door Action en komt dan in alle Europese filialen te liggen. Om tot een winnaar te komen, werden alle ontwerpen getest bij families thuis en die geven er hun (ongezouten) mening over. Pfortner – Sibilo neemt het onder andere op tegen studenten van het Bonhoeffer College in Enschede met hun gamehandschoen, Jan Piet de Boer uit Abbekerk met zijn vetbrandblusser en Jan Buunk uit Borculo met zijn plantswinger. Wat een Uitvinding! begint vanavond om 21:30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen