Jongens van negen tot twaalf De Zaanse Masterchefs

Foto: Pixabay / Holger Langmaier

Zes jongens in de leeftijd van negen tot twaalf jaar beginnen op vrijdag 12 mei aan De Zaanse Masterchefs. Zij gaan iedere vrijdag een eenvoudige maar gezonde maaltijd bereiden voor kinderen uit Peldersveld en Hoornseveld. Per keer kunnen vijftien buurtkinderen van acht tot veertien jaar mee-eten.

De Zaanse Masterchefs vinden het belangrijk dat zij zelf leren koken, omdat dit een vaardigheid is die iedereen zou moeten hebben en niet alleen meisjes en vrouwen. Andere doelen van deze activiteit zijn een voorbeeld zijn voor de eigen wijk, kinderen in de buurt kennis met elkaar laten maken, hen kennis laten maken met gezonde voeding en een leuke dagbesteding aanbieden voordat het weekend van start gaat. De opbouwwerkers van het Sociaal Wijkteam Peldersveld en Hoornseveld hebben De Zaanse Masterchefs ondersteund bij het indienen van een Buurtidee zodat er budget beschikbaar is om van start te gaan met deze activiteit.

 

De maaltijd wordt gratis aangeboden en is altijd halal. Het idee van De Zaanse Masterchefs is ontstaan tijdens de iftar maaltijd op 6 april in buurthuis Kleurrijk. Zes jongeren uit de wijk hebben tijdens deze maaltijd actief meegedaan met de voorbereiding en uitvoering. Zo hielpen zij mee met tafels en stoelen klaarzetten, stonden zij klaar om de bediening te helpen en na afloop was alles weer spik en span met hulp van deze jongemannen. ’Het gebeurt niet vaak dat zulke jonge personen met een verzoek als dit komen, ik vind het daarom extra bijzonder,’ zegt opbouwweker Marwa.

Aanmelden

Medewerkers van het Sociaal Wijkteam gaan De Zaanse Masterchefs ondersteunen bij het koken, serveren en uiteraard budgetteren. Kinderen uit de wijk worden van harte uitgenodigd om vrijdag 12 mei mee te eten. ‘Er is nu al zoveel enthousiasme vanuit verschillende kanten, ik ben ervan overtuigd dat dit concept een succes wordt.’  De Zaanse Masterchefs is iedere vrijdag van 18:00 tot 19.00 uur in buurthuis Kleurrijk aan de Ds. Martin Luther Kingweg 157A in Zaandam. Aanmelden kan via het telefoonnummer 06 5996 6086 (deelname is definitief na aanmelden).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen